Távolság: Székelyföldi szállásunktól / Székelyszentlélektől 65,9 km. Körülbelül 1 óra 6 perc
< >

Bucsin ( románul Bucin) egy falu Hargita megyében, mely Gyergyóalfalu községhez tartozik. Korábban Popas Bucin, vagyis Bucsin-pihenő volt a neve. A Görgényi-havasok talán legszebb kilátója, amely 1287 m magasan emelkedik a Gyergyói medence nyugati határában.

Bucsin-tető vízválasztót képez a Sóvidék és a Gyergyói-medence között, mintegy félúton Parajd és Gyergyószentmiklós között. Parajdról Gyergyószentmiklós felé gyönyörű fenyvesek között kapaszkodik az út a Bucsin-tetőn keresztül. A 2006-ban feljavított műút mentén, a fenyvesekkel borított hegyek között már igen régen festői üdülőtelep alakult ki, amely télen-nyáron várja az idelátogató kirándulókat. Számos szálláslehetőség, panzió, vendégfogadó, étterem áll rendelkezésre.

Nyáron túrázások kiindulópontja lehet, a téli sportok kedvelői, a tetőn három hó-biztos sípályát, szánkópályát is találnak, ahol sporteszközök bérlésére is van lehetőség. Alig 400 méterre van az első kezdő és középszintű sípálya, felvonóval, szánkópályával (sílécek és szánkók bérelhetők). A további két közepes szintű sípálya kb. 1, ill. 4 km-rel lejjebb, a Parajd felőli oldalon található.